Устата: Не съм спрял с музиката  Иван Динев – Устата навършва

...
Устата: Не съм спрял с музиката  Иван Динев – Устата навършва
Коментари Харесай

Устата навърши 45 години

Устата: Не съм спрял с музиката  

Иван Динев – Устата навършва 45 години дни преди да потегли на следващата обиколка от турнето си „ Звездите откъм гърба ”, съобщи. 

Иване, къде, по какъв начин и с кого ще празнуваш рождения си ден?

Смятах да направя празненство, само че доста ми пристигна напрежението около турнето на шоуто ми „ Звездите откъм гърба ” и може би ще направя ваучър, откакто мине заключителното зрелище, което е на 4 ноември в спектакъл „ Сълза и смях ” в София. Точно другата седмица ми предстоят изяви в три наши града и няма да мога да се отпусна като рожденик на 10 октомври - понеделник. Обикновено не поемам задължения в деня на рождения си ден, тъй като извозвам целия ден на телефона, с цел да одобрявам поздравления. Сега ще се видя с децата. Голямата ми щерка е на 15 години, учи в Класическата гимназия и е девети клас. Най-хубавото при нея е, че не слуша българска музика (шегува се), увлича се по тази източна кей-поп вълна. А дребната ми щерка е на 8 години и е втори клас. Тя няма визия с какво съм се занимавал, гледа ме по малкия екран, само че го приема като нещо обикновено. Докато огромната ми щерка беше доста забавна на възрастта на дребната и ме питаше: „ Тати, за какво децата в детската градина ти викат Устата? ”. И да са живи и здрави девойките ми, с които имам доста хубави моменти! 

Разкажи за „ новото си занятие ”, както определяш изявата си със „ Звездите откъм гърба ”.

Малко преди да пристигна пандемията, показах това мое авторско, дебютно стендъп комеди шоу „ Звездите откъм гърба ”, в което от първо лице, само число приказвам за парадоксите в българския шоубизнес, т.е. какво аз съм видял и претърпял. Защото хората не знаят какво се случва зад кулисите, мислят, че всичко е доста елементарно и занимателно! Разбира се, описвам всичко през призмата на хумора или саркастичния ми и подигравателен жанр от текстовете на песните ми, към този момент пренесен в стендъп комедията. Не бих споделил, че това е насмешка с известни персони, а по-скоро е другата позиция, тъй като доста постоянно изпълнителите си мислят, че стоят на една висота, а действителната позиция на близките не ги слага на тази висота. Този празен ход сред двете гледни точки поражда доста комични обстановки. Разказвам за срещите си с българските международни звезди на локална почва, както обичам да ги назовавам, и приключвам с паметни истории със Софи Маринова, където е и тежката артилерия!

Шоуто се увенча с огромен триумф в стендъп комеди клубовете в страната, където го показах. В момента върша първото си национално турне в театрални зали. Другата седмица (10-16 октомври) ще гостувам и в Русе. Изявата на театрална сцена е напълно друга, отговорността е по-голяма и се веселя, че хората доста харесват шоуто. А свежият комизъм, който участва, се прави доста, доста по-трудно, тъй като е по-лесно да натъжиш някой, в сравнение с да го разсмееш. 

Не съм спрял с музиката! Но съм на мнение, че когато един актьор пораства, чисто и просто като възраст, в моя случай и като килограми, не би трябвало да се бори със зъби и нокти, с цел да се хареса на младежите. Така и аз - по-скоро е значимо да осъзная, че и моята аудитория, тази, която ме е харесвала, също е пораснала и е добре да ѝ предложа нещо съответно. Защото, в случай че от самото начало се стремя да се харесам на младежите, ще бъда прекомерно комичен и отвън сцената, а аз желая да съм комичен единствено на сцената!

Коя беше първата театрална сцена, на която се изяви, откакто надгради „ Звездите откъм гърба ”?

Първо беше в Сливенския женски затвор... Това беше по-скоро генерална подготовка на стендъп комеди шоуто ми. Залата беше цялостна и всички до края останаха да изгледат представлението. А публично турнето на „ Звездите откъм гърба ” стартира в Драматичен спектакъл „ Владимир Трендафилов ” във Видин, където е издигната първата у нас зала, особено за театрални постановки. 

А в твоя роден град Стара Загора ще я представиш ли?

Няма, само че ще бъда в Казанлък – град, непосредствен до Стара Загора. Така се получи, тъй като при започване на лятото, когато взех решение да направя това турне, не знаех какъв брой мъчно се ангажират зали и какъв брой авансово би трябвало да стане това. А и театърът в Стара Загора е в ремонт, всички представления са събрани в една зала и нямаше свободни дати. За мен е значимо да кажа, че това турне е реалност, с помощта на поддръжката на най-голямата верига сладкарници у нас, която носи името на последния ден от седмицата. Без помощта им нямаше по какъв начин да се оправя!
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР